Pek çoğumuz üzerimize kuş pislemesinin şans getireceğine inansak da boyaya ciddi zarar verebileceği için arabamızdaki kuş pisliklerinden hoşlanmayız. Ford araçlar işte bu olasılık için test ediliyor. Üstelik laboratuvarda geliştirilen yapay kuş pisliği yardımıyla. İlkbahar ve Yaz ayları araçların boyası için özellikle tehlikeli olabilir. Bu sadece etrafta daha fazla kuş bulunmasından kaynaklanmaz.
Yoğun güneş ışığı altında yumuşayıp genleşen boya soğuduğunda sıkılaşır ve kuş pisliği gibi kirler yüzeye iyice yapışır. Pisliğin araç üzerinde bırakılması durumunda kalıcı bir hasar oluşabilir ve temizlenmesi için özel işlem gerekebilir. Kuş pisliği genellikle siyah ve beyaz renklidir ve tamamı dışkıdan oluşmaz. Beyaz kısım ürik asittir ve idrar yolunda üretilir. Dışkı ise sindirim sisteminde üretilir. ikisi aynı anda salgılanabilir ancak bu o kadar hızlı gerçekleşir ki ikisinin birbirine karışması için yeterli vakit olmaz.
Kuş pisliğini arabada öylece bırakmak hiç iyi bir fikir değil. Bunun için araç sahibine tavsiye edilen aracı düzenli olarak sünger, ılık su ve bir şampuan ile yıkamak ve zararsız görünümlü maddeleri boyadan hemen çıkartmaktır. Boyalı yüzeyleri yılda bir veya iki kez cilalamak da yeni son boya katının en zorlu saldırılara dayanmasına ve daha uzun süre parlak kalmasına yardımcı olur.
Yorum Yap